Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir canipının çıplak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan serlayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son bulan vetirete, Tenvirat Metninde tafsilatlı olarak bahsedilen verilerin davranışlendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür tarafından gerçekleştirilecek done el işi sürecine açık rızamın olduğunu akseptans, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz alındı. Teşekkürname Ederiz.

Bir kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri acil durumlarda önlem eksiltmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında hiçbir kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

CMD Maden; birinci sınıf ve güvenilir yangın bapları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın emniyetliği dair spesiyalist ekibiyle Türkiye genelinde iş vermektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin tarafı sıra opsiyonel olarak kızılınan hidrolik dal ile henüz yangın kapısı kesif tasarruf sağlanabilir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına sargılı olarak birkaç farklı saye seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık icazet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın kapısı nasıl hizmet strüktürlmalıdır? Yangın kapıları sistemli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek kucakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının muayene edilmesini içerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama altına alınmasına yardımcı olur ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page